Enschede
Cultuur
Video

Muzikaal poëtisch feestje in Tetem

Dichters in Enschede (die) organiseert een poëtisch feestje en heeft daarmee een dubbele primeur. Het Warmewoordenfestival dat zondag plaatsvindt beleeft haar eerste editie en het is het eerste festival in Enschede dat weer mag.

Warmewoorden moet een jaarlijks terugkerend poëziefestival worden in de stad die een van ’s lands bekendste na-oorlogse dichters heeft voortgebracht: Willem Wilmink. Maar daarmee is niet gezegd dat het festival naar spruiten ruikt. Integendeel.

‘Een festival zoals wij dat graag zien’

Organisator en die-dichter Stéfanie van Tuinen: “Het is een poëziefestival zoals wij dat graag zien. Leuk en modern en fris.” Het programma, opgedeeld in tijdblokken van een uur, bestaat uit zowel optredens als mogelijkheden om zelf iets met warme woorden te doen.

Spoken word en Ingmar Heytze

Trekkers van het festival zijn dichter Ingmar Heytze, singer-songwriter en stadsdichter van Eindhoven Iris Penning en spoken word-artiesten Daniéla Kara en Mark de Greef. Andere bijdragen zijn van Instagram-poëten Geef8, kersverse stadsdichter van Enschede Dick Schlüter en andere die-dichters. Kunstenaars Annelien Dam en Marc Otte exposeren.

Stéfanie van Tuinen Ernst Bergboer
Die-dichter Stéfanie van Tuinen, voorbereid op het eerste festival dat weer live mag in Enschede © Ernst Bergboer

Dichters in Enschede (die) is een dichterscollectief van voormalig stadsdichters en titelloze poëten, dat de liefde voor en de gein van gedichten deelt met elkaar en de stad.

Het Warmewoordenfestival vindt plaats op zondag 27 juni vanaf 12:30 uur in Tetem. Het festival is gratis toegankelijk, maar reserveren is verplicht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.