Enschede
Video

Oranjefeest in Enschede eindigt in knokpartij, politie grijpt in

Bij het vieren van de overwinning van het Nederlands elftal op Macedonië zijn in Enschede maandagavond meerdere mensen met elkaar op de vuist gegaan. De massaal aanwezige politie heeft de rotonde waar de supporters zich hadden verzameld, schoongeveegd.

Supporters oranje Zuid ruzie 5 News United Dennis Bakker
© News United / Dennis Bakker

Na de 3-0 overwinning van Oranje in de laatste poulewedstrijd, verzamelden honderden supporters zich bij de rotonde van de Broekheurne-Ring met de Knalhutteweg. Auto's waren versierd met vlaggen en reden al toeterend meerdere rondjes over de rotonde. Ook werden er oranje rookbommen afgestoken.

Rotonde schoongeveegd

De politie kwam naar de plek toe om een oogje in het zeil te houden, maar moest uiteindelijk toch nog in actie komen. Door nog onbekende oorzaak gingen zo'n twintig mensen met elkaar op de vuist. De politie veegde daarop de rotonde schoon. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Rustig in het centrum

In het centrum van de stad bleef het vanavond wel rustig meldt RTV Oost. Daar stonden agenten te controleren bij het Van Heekplein. Afgelopen donderdag verzamelden daar honderden mensen zich na de overwinning op Oostenrijk. Aangezien er borden en hekken omver werden getrokken, wilde de politie herhaling voorkomen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.