Enschede

Chauffeur rijdt fietser en getuige aan, raakt te water en wordt aangehouden

Een fietser werd zaterdagvanavond om ongeveer kwart over zes op de Horstlindelaan vermoedelijk met opzet door een auto aangereden. Dat zeggen getuigen die de aanrijding zagen gebeuren. De fietser raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur werd door de politie opgepakt.

Foto/video: News United/Dennis Bakker

Wilde rit

Na de aanrijding met de fietser ging de chauffeur van de auto er vandoor, maar getuigen zetten de achtervolging in waardoor een wilde rit ontstond richting universiteitsterrein. De chauffeur die de fietser aanreed, zou ook op één van de getuigen hebben ingereden. Die week met zijn auto uit en raakte te water in een van de plassen bij het UT-terrein.

Aanhouding

Datzelfde gebeurde met de dader die uiteindelijk ook in het water terechtkwam. Hij probeerde volgens de beveiligingsbeambten van de Universiteit zwemmend te ontkomen. Later werd de chauffeur in een bosperceel ontdekt en aangehouden.

De politie heeft de omgeving afgezet.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.