Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | FC Twente Vrouwen Enschedese sportploeg van het jaar

434868 download 5 36

FC Twente Vrouwen is uitgekozen tot Enschedese sportploeg van het jaar. De ploeg werd vrijdagavond in de Pathmoshal onder luid gejuich gehuldigd door jurylid en voormalig topsporter Marti ten Kate.

De titel van Sportman ging dit keer naar Niels te Pas. Hij pakte afgelopen seizoen onder andere zilver op het EK Duathlon -23 en werd tweede op de Halve Marathon in Enschede. Hij kreeg de titel overhandigd door fietsburgermeester Hennie Kuiper.

Sportvrouw
Laura Wissink werd gekroond tot beste sportvrouw van Enschede. De softbalster van Tex Town Tigers werd afgelopen jaar door de bond uitgeroepen tot Meest Veelbelovende International onder de 23 en was de beste slagvrouw in de Nederlandse competitie. Marleen Baas werd voor het tweede jaar op rij verkoren tot beste sporttalent.

Maatschappelijk initiatief
De Auke Vleer Waarderingsprijs is een prijs voor een maatschappelijk initiatief en ging dit jaar naar de G-afdeling van Tafeltennisvereniging Twekkelerveld. Ruim 2100 mensen hebben hun stem uit gebracht en hun favoriete sportheld(en) aan de felbegeerde titel geholpen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frank Hillen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.