Hengelo
Politiek

Snel betaalbare huizen in Hart van Zuid met extra miljoenen

Het College van B en W wil 4,2 miljoen euro beschikbaar stellen voor de bouwplannen in Hart van Zuid. Dit geld wordt ingezet als cofinanciering voor de subsidieregeling Woningbouwimpuls van het Rijk. Daarmee voldoet de gemeente aan de voorwaarde voor deze subsidie, waarbij het rijk ook 4,2 miljoen euro zal bijdragen.

395411 hart van zuid
Hart van Zuid moet dankzij de bouwplannen van de komende jaren een 'uniek en levendig stadsdeel met zo’n 1.000 woningen' worden. © 1Twente

1.000 woningen

Hart van Zuid moet dankzij de bouwplannen van de komende jaren een 'uniek en levendig stadsdeel met zo’n 1.000 woningen' worden. Behalve gemeente en Rijk investeren meerdere marktpartijen in deze ontwikkeling. Met het geld dat nu beschikbaar komt, kunnen de ontwikkelingen versneld worden, laat wethouder Mariska ten Heuw weten: "De plannen voor Hart van Zuid zijn ambitieus en omvangrijk en vragen een goede regie én extra investeringen om de beoogde betaalbaarheid van de woningen én kwaliteit te kunnen waarborgen."

Betaalbaar


Het college van B en W heeft om deze reden een aantal besluiten genomen, die de ontwikkeling van het gebied verder mogelijk maken. Zo stelt het college voor de zogenoemde ‘gebiedsgerichte woningbouwprogrammering’ te bekrachtigen, waarmee gemeente en marktpartijen afspreken dat 25 tot 40% van alle woningen in Hart van Zuid onder de noemer ‘betaalbaar’ zullen vallen. Daarbij gaat het om betaalbare koop- en huurwoningen.

Deze besluiten moeten nog door de gemeenteraad worden bevestigd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.