Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede aan Zee

Podcast: #2 Waar speelt het waterprobleem?

Waar speelt het waterprobleem in Enschede? In deze podcast van Eindeloos Enschede halen we verhalen over het overtollige water in Enschede bovengronds.

Water is iets wat onze stad altijd al had. Inmiddels hebben we er zo veel van dat sommigen van ons bijna constant natte voeten hebben. Enschede moet daarom waterproof gemaakt worden. Hoe? Dat vertellen Michel de Groot uit Glanerbrug, Maya van den Berg van het Smart Cities Initiative en de bouwkundige Norbert Koopman. Wat is er aan de hand met het grondwater, hoe kunnen we het in kaart brengen en wat kunnen particulieren doen?

Lees ook

Water in onze stad

In deze aflevering praten we over het water in onze stad en in welke mate bewoners en deskundigen ermee bezig zijn. Onder andere praten we met Michel de Groot uit Glanerbrug, die een oplossing voor al dat water in zijn kruipruimte bedacht, maar nog steeds tegen problemen aanloopt.
Maya van den Berg, projectleider van het Smart Cities Initiative, vertelt hoe zij met een projectteam onderzoekt hoe steden in de toekomst om kunnen gaan met technische veranderingen en de dreigende klimaatverandering. Het team ontwikkelde een slimme peilbuis die de grondwaterstand onder Enschede in de toekomst moet peilen.