Hengelo
Cultuur

Marc Reugebrink zingt, dicht en leest voor in Prins Bernhardplantsoen

Na de goedbezochte aftrap van dit seizoen op zondag 30 mei met A.L. Snijders is het op zondag 13 juni de beurt aan Marc Reugebrink om langs te komen bij Schrijvers in het park. De in Goor geboren Reugebrink zal op uitnodiging van de Stichting Hengelo Leest vertellen, zingen en dichten vanaf 11.00 uur bij Paviljoen De Ontmoeting.

Marc reugebrink foto Saskia Vanderstichele
Marc Reugebrink komt zaterdag naar Hengelo © Saskia Vanderstichele.

Zout

Reugebrinks werk is meerdere malen genomineerd en bekroond. Zijn derde roman Het grote uitstel won in 2008 De Gouden Uil Literatuurprijs en was genomineerd voor de literaire jongerenprijs De Inktaap. Na onder meer de essaybundel Het geluk van de kunst (2012) en het veelgeprezen Het huis van de zalmen (2016), verscheen in 2019 de ‘Twentse roman’ Zout.

icon_main_info_white_glyph

Reserveren

Na het optreden is er de mogelijkheid om Reugebrinks boeken aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is 10 euro, inclusief consumptie naar keuze, ter plekke en contant te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er is slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Twickel

Zout is een tragisch, hilarisch en ietwat zwartgallig verhaal over de teloorgang van een dorpsgemeenschap aan het eind van de negentiende eeuw. De baron van het plaatselijke kasteel slaat een waterput, omdat de barones het vervuilde grachtenwater niet meer wil drinken. Tot zijn verbazing rijst er pekel uit op. Vanaf dat moment gaat alles van kwaad tot erger. Reugebrink werd voor het oude en toch actuele verhaal over de zoektocht naar zuiver water geïnspireerd door de geschiedenis van kasteel Twickel in Delden.

Naschrift: A.L. Snijders overleden:

icon_main_info_white_glyph

A.L. Snijders overleden

Uitgever AFdH maakte het overlijden van A.L. Snijders maandag 7 juni om 14.00 uur bekend:
'Zojuist bereikte ons het droevige bericht dat onze auteur A.L. Snijders (Peter Müller) hedenochtend, 7 juni, plotseling is overleden. Wij zijn geschokt. Peter Müller (Amsterdam, 1937) publiceerde bij onze uitgeverij twaalf bundels zeer korte verhalen en ander werk. AFdH Uitgevers is opgericht in 2006 om het werk van Snijders uit te kunnen geven. Zijn bundel Tat Tvam Asi verscheen in april van dit jaar. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Ineke Swanevelt en zijn kinderen: Marcus, Matthijs, Pille, Gijs en Loïs.'

Snijders overleed in z'n woonplaats Lochem.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.