Ik teken voor 80! - Enschede

Burgerbelangen Enschede gaat door met wethouder als lijsttrekker

De localo's van Burgerbelangen Enschede (BBE) hebben hun vertrouwen uitgesproken in Niels van den Berg. De wethouder werd woensdagavond bij de Algemene Ledenvergadering unaniem verkozen als lijsttrekker.

Niels vd Berg still
Wethouder Niels van den Berg is verkozen tot lijsttrekker van BBE voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. © 1Twente

Dat betekent dat de in Glanerbrug woonachtige Van den Berg zijn partij voor de tweede keer op rij naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat leiden.

Elf jaar in de politiek

Niels van den Berg (43) was al jaren fractieondersteuner toen hij bij de verkiezingen in 2010 werd gekozen als raadslid. Vier jaar later werd hij fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 volgde hij zijn voorganger Hans van Agteren op als wethouder namens BBE.

Voor zijn wethouderschap was Van Berg ook bekend als docent Lichamelijke Opvoeding bij Het Stedelijk Lyceum en Bonhoeffer College in Enschede. De geboren Enschedeër is nu loco-burgemeester en heeft onder meer sport, duurzaamheid en huishoudelijke ondersteuning in zijn portefeuille.

Geen twijfel

Binnen de lokale partij bleek woensdagavond geen enkele twijfel over een nieuwe verkiezingsperiode onder de hoede van Van den Berg. Unaniem is hij verkozen tot lijsttrekker.

"Wederom mag ik de kar trekken richting gemeenteraadsverkiezingen 2022", zegt de wethouder op zijn Facebookpagina. "Eervol, dankbaar en trots. We gaan er samen weer iets moois van maken."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.