Enschede
Video

Toch een race voor Green Team Twente: strijd tegen grootste concurrenten

Green Team Twente gaat op 11 juni tóch racen met hun nieuwe auto Aurora X. Nu de Shell Eco Challenge dit jaar wederom niet door kan gaan, bindt het Twentse team de strijd aan met hun twee grootste concurrenten uit Delft en Arnhem/Nijmegen in de Hydrogen Efficiency Challenge.

Normaal gesproken wordt de Shell Eco Challenge in mei gereden. Het is één van de grootste studentenraces ter wereld waarin het meest efficiënte team wint. Vorig jaar kon de wedstrijd al niet doorgaan vanwege corona en ook dit jaar gooit het virus roet in het eten. Het Green Team Twente, bestaande uit studenten van de UT, is daarom nog altijd titelhouder. In 2019 won het Twentse team de voorlopig laatste Eco Challenge.

Race in eigen land

Ondanks dat de race ook dit jaar geen doorgang vond, werd toch gewerkt aan een nieuwe auto. Eind april presenteerde het team Aurora X, vernoemd naar het huidige team dat als tiende Green Team Twente actief is.

Om hun nieuwe bolide toch op de proef te stellen, doet Green Team Twente op 11 juni mee aan de Hydrogen Efficiency Challenge. In het Brabantse Berghem neemt Aurora X het dan op tegen de waterstofauto's van de TU Delft en Han University, de twee grootste concurrenten van het team. Geen grote internationale wedstrijd dus, maar een kleinschalige race in eigen land. Toch doet dat niets af aan de drive van de UT-studenten. Het doel is om gelijk te rijden aan hoe ze reden tijdens de Shell Eco Challenge in 2019, toen ze de wereldtitel veroverden. Ze schatten hun winkansen ten opzichte van de andere teams in ieder geval hoog in: "We zijn nog wereldkampioen en die titel veroverden we ook tegen hen. We gaan daar gewoon weer voor."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.