Hengelo

Horecavoorman: ‘Cafés langer open als Oranje speelt’

De voorman van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo, Berto Mulder, wil graag dat de horecagelegenheden in zijn stad vanaf zaterdag 5 juni, als de nieuwe versoepelingen ingaan, mogen openblijven gedurende wedstrijden van het Nederlands elftal.

Berto mulder favoriet rechtenvrij
Berto Mulder wil graag dat de horecagelegenheden in zijn stad vanaf zaterdag 5 juni mogen openblijven gedurende wedstrijden van het Nederlands elftal. © 1Twente

Goede zaken

Nu nog gelden straks sluitingstijden van 22.00 uur, maar Oranje speelt de eerste twee poulewedstrijden pas om 21.00 uur en in de knock-outfase begint het merendeel van de wedstrijden ook pas om 21.00 uur. “Ik heb niet zoveel verstand van voetbal, maar weet wel dat de horeca altijd goede zaken doet tijdens EK’s en WK’s. Ik zou het mijn collega’s zeer gunnen, om de komende weken een klein beetje van de opgelopen schade in te halen”, aldus Mulder.

Hij vervolgt: “Nu de besmettingscijfers met de dag verder dalen én veiligheidsregio’s binnen bepaalde kaders flexibel met de regels om kunnen gaan, zou ik willen pleiten voor langere openingstijden gedurende de late wedstrijden van Oranje en eventueel andere krakers.”

icon_main_quote_red_glyph

“Grote schermen zijn uit den boze, omdat dat teveel mensen zou trekken, maar een of twee televisietjes voor een beetje sfeer moet toch wel kunnen?”

Berto Mulder, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo

Gewone tv's op terrassen

Berto Mulder heeft namens de Hengelose horeca een verzoek tot later sluiten neergelegd bij Sander Schelberg, niet alleen burgemeester van Hengelo, maar ook nog altijd voorzitter van de Veiligheidsregio Twente (VRT). De horecavoorman heeft daarnaast gevraagd of op de terrassen gewone tv’s opgehangen mogen worden: “Grote schermen zijn uit den boze, omdat dat teveel mensen zou trekken, maar een of twee televisietjes voor een beetje sfeer moet toch wel kunnen?”

Binnen kunnen de maximaal toegestane dertig gasten gewoon naar een aanwezig scherm kijken, maar ook daar uiteraard niet langer dan tot 22.00 uur. De tweede helft en eventuele verlengingen mogen ze dan thuis bekijken. Tenzij de wens van Mulder wordt ingewilligd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.