Enschede

Spelend kind ontkomt ternauwernood aan kogels bij schietpartij Enschede

Bij een schietpartij in Enschede is een spelend kindje ternauwernood ontkomen aan de afgevuurde kogels. Dat zeggen buurtbewoners tegen RTV Oost. Het vuurgevecht, afgelopen zaterdag, was waarschijnlijk bedoeld als afrekening in het drugscircuit.

Door Tom Meerbeek - RTV Oost

Schietpartij Lintveldebrink News United Dennis Bakker
Politie doet onderzoek aan de Lintveldebrink © News United / Dennis Bakker

Volgens een ooggetuige werd er voorafgaand aan het schieten op de Lintveldebrink heen en weer geroepen tussen inzittenden van een witte auto (mogelijk een VW Golf) en een wijkbewoner. Die laatste gooide voorwerpen richting de auto, stenen en/of glazen objecten. "Ik hoorde glasgerinkel", zegt de getuige.

Kogelgaten

Daarop is één van de inzittenden uitgestapt. Die heeft kogels afgevuurd op de wijkbewoner. "Ik hoorde zeker twee knallen." Het doelwit bleef ongedeerd, net als het kindje dat binnen een paar meter van het vuurgevecht aan het spelen was. De schutter rende daarna terug naar de auto en ging volgens omstanders op de bijrijdersstoel zitten. De wagen is vervolgens richting Broekheurne-ring weggescheurd.

Het doelwit woont niet aan de Lintveldebrink, maar verderop in de wijk. Hij heeft zaterdag dekking slechts willen zoeken bij een huis aan die brink. In de de deur van de bijbehorende garage, die voorheen dienst deed als kapsalon, zijn de kogelgaten nog te zien. De rolluiken zijn gesloten, de buurt is geschokt.

Afrekening

Volgens omstanders was de schietpartij een afrekening in het drugscircuit. Degene die beschoten is, zou voor 88.000 euro aan drugs hebben weggebracht naar België. Maar zijn opdrachtgevers hebben naar verluidt dat geld niet gezien.

Er is vaker onrust in de wijk. Bewoners spreken over vele drugsdeals en witwasconstructies. Vanuit de politiek is al aangedrongen op actie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.