Enschede
Aankondiging
Radio

Saxionstudenten op zoek naar droombaan via podcast

Veertien studenten van het Saxion praten over het leven als ‘Young professional’ in de nieuwe podcast ‘Hoe werk dat?’. Onderwerpen als doorstuderen, solliciteren en het vinden van een droombaan komen hier aan bod.

Emma Fleer en Naomi Kemerink zijn twee van de veertien studenten die deelnemen aan de podcast. Emma Fleer is de marketingmanager van de podcast. “De podcast is voortgekomen uit het vak ondernemingschap. Vanuit daar kregen we de opdracht om een pop-up onderneming te starten. En die kans hebben we gepakt. We hebben een serieuze onderneming gemaakt met deze podcast.”

Droombaan

Ook Naomi Kemerink neemt deel aan de podcast. Zij neemt de vaste rol aan van presentator, samen met een andere student. “Door de podcast ben ik me gaan realiseren dat ik achter mijn droombaan aan moet gaan. En daar ben ik op dit moment mee bezig.” Zij wil beslist geen doorsneebaantje. “Mijn droombaan is om op vakantie te gaan, waar ik uiteindelijk video’s kan maken.” Maar die krijg je niet zomaar. “Om bij je uiteindelijke doel te komen, moet je klein beginnen.” vertelt Naomi.

Het einde van het eerste seizoen

De laatste van de vier afleveringen van deze podcast zit erop. “Ik vond het erg leuk om presentatrice te zijn van de podcast. Hopelijk komt er ook een tweede seizoen.” vertelt Naomi tot slot.

De podcast ‘Hoe werkt dat? - Het leven als young professional’ is te beluisteren op Spotify.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.