Hengelo
Sport

1.500 mensen welkom bij FBK Games

Bij de veertigste editie van de FBK Games, die zondag 6 juni in Hengelo worden gehouden, is beperkt publiek toegestaan. In totaal mogen 1.500 mensen naar binnen. Bezoekers moeten - gevaccineerd of niet - vooraf een negatieve coronatest in het kader van Testen voor Toegang kunnen tonen.

Dafne schippers FBK Games 2019 fotocredit Global Sports Communication
De fans kunnen Dafne Schippers komen aanmoedigen op 6 juni. © Global Sports Communication

'Tussen hoop en vrees'

Toernooidirecteur Hans Kloosterman is er ontzettend blij mee. "De laatste weken leefden we echt tussen hoop en vrees. Mocht het wel of niet? Gelukkig mag het, want atleten die zich bij ons voor de Olympische Spelen willen kwalificeren, doen dat natuurlijk niets liever dan met publiek."

In het FBK-stadion gelden uiteraard wel de coronaregels. Zo moeten bezoekers de anderhalve meter in acht nemen en worden daarom alleen zitplaatsen verkocht. Bij de entree moet een negatief testbewijs getoond worden. Het maakt niet uit of iemand al dan niet gevaccineerd is.

'Testen wordt makkelijker en normaler'

Bij eerdere testevenementen viel de publieke belangstelling tegen, omdat mensen de test als een obstakel zien. Kloosterman: "Ik denk dat er 1.500 mensen komen. Testen wordt steeds gemakkelijker en normaler."

De kaartverkoop begint aanstaande dinsdag.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.