Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Zes sportparken in Enschede krijgen led-verlichting

443534 kunstgrassss

Lichtmasten bij sportverenigingen vreten energie. Accommodatiebeheerder Sportaal gaat daarom in Enschede op zes sportparken gebruik maken van led-verlichting.

Wilco Louwes | Tubantia

Voetbalclubs Avanti-Wilskracht, LSV, De Tubanters, Sparta, Vosta en Vogido en atletiekvereniging AC TION worden op hun complex binnen enkele maanden voorzien van energiezuinige verlichting.

Minder energiekosten, beter lichtHet sportbedrijf onderhoudt in Enschede alle sportvelden en bijbehorende veldverlichting. Om een kwaliteitsslag bij de vervanging te maken is gekozen voor energiezuinige led-verlichting die niet alleen zorgt voor daling in energieverbruik en verminderde CO2-uitstoot, maar ook een forse verbetering van de lichtkwaliteit oplevert , projectleider Rutger-Jan Hesselink van Sportaal weten.

Voor de verenigingen is dit extra interessant omdat zij kunnen besparen op de energielasten. Vooralsnog betreft het zes sportparken, waarbij de lampen rond het (kunstgras)veld dat het vaakst wordt gebruikt worden vervangen. Op het Zoutendijk (Avanti-W) en Schreurserve (Sparta en Vosta) gaat het om twee velden.

Twee maanden vertragingEigenlijk hadden de verenigingen deze maand al onder het led-licht moeten kunnen trainen, maar het project is uitgesteld omdat het Europees aanbesteed moet worden. En daar was aanvankelijk geen rekening mee gehouden.

Met het vervangen van de huidige verlichting is een bedrag van zo n 225.000 euro gemoeid en dan moeten volgens de wetgeving ook aanbieders van buiten Nederland kunnen meedingen naar de opdracht. De procedure levert volgens Sportaal zo n twee maanden vertraging op ten opzichte van de oorspronkelijke planning.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.