Enschede
Politiek

Herbenoeming Van Veldhuizen wordt benoeming opvolger

Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, kondigde zelf zijn vertrek aan bij het eerste gesprek met de herbenoemingscommissie. Dat vertelde coalitieleider en voorzitter van die commissie Marc Teutelink.

Marc Teutelink 3 Ernst Bergboer

Die herbenoemingscommissie, aangesteld om een tweede ambstermijn van Van Veldhuizen voor te bereiden, was al aan de slag. Donderdagmiddag stond het eerste gesprek met de zittende burgemeester gepland. Een tweede gesprek bleek niet nodig.

Her/benoemingscommissie

De herbenoemingscommissie wordt nu vermoedelijk een benoemingscommissie. Volgens Teutelink is de eerste stap nu een gesprek met Andries Heidema, de commissaris van de Koning in Overijssel. Dan wordt er een benoemingscommissie in het leven geroepen, die de profielschets van een burgemeester in de grootste stad van Twente nog eens tegen het licht houdt. Vervolgens start de zoektocht naar een nieuwe burgervader of -moeder.

Voortvarend op zoek naar opvolger

Volgens Teutelink leefden er geen vragen over de herbenoeming van Van Veldhuizen. “We gingen een heel mooi traject in. Dit was een volslagen verrassing. Het siert hem dat hij dit nu bekend heeft gemaakt.”

De coalitieleider sprak vandaag met de andere fractieleiders in de gemeenteraad. “Er is begrip voor het besluit van Van Veldhuizen. We hebben ook gezegd dat Enschede gebaat is bij continuïteit en dat we voortvarend aan de slag moeten met het vinden van een goede opvolger.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.