Enschede

Bezorgers van Thuisbezorgd krijgen verkeersles

Maaltijdbezorgers van het van oorsprong Enschedese Thuisbezorgd.nl krijgen een verkeersopleiding. Het moet hen leren gevaarlijke verkeerssituaties beter te herkennen.

Training Thuisbezorgd verkeersles Thuisbezorgd
In de training worden verkeerssituaties gebruikt die gebaseerd zijn op eigen ervaringen van maaltijdbezorgers. © Thuisbezorgd

De maaltijdbezorger is deze week gestart met het aanbieden van de online training, die in samenwerking met TeamAlert is ontwikkeld. Thuisbezorgd levert zelf bezorgers aan een deel van de aangesloten restaurants. Dat betekent dat er dagelijks duizenden, veelal jongeren, voor het bedrijf onderweg zijn. Jongeren zijn vaker verkeersslachtoffers dan andere weggebruikers in Nederland.

Eigen ervaringen

“Met deze training willen we bezorgers nog betere verkeersdeelnemers maken. Als zij de opleiding hebben gevolgd, kunnen ze beter lastige verkeerssituaties en risico’s inschatten en weten ze wat te doen om veiliger op hun bestemming te komen”, zegt Arno Smit van Thuisbezorgd.nl.

In de training worden verkeerssituaties gebruikt die gebaseerd zijn op eigen ervaringen van maaltijdbezorgers. Zowel nieuwe als huidige bezorgers gaan de training volgen en het is de bedoeling om ook bezorgers die bij restaurants zelf in dienst zijn te laten deelnemen. Ook koeriers van het moederbedrijf Just Eat Takeaway.com in België en Frankrijk krijgen de online training.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.