Hengelo
Sport

Dafne Schippers loopt 100 meter tijdens FBK Games

Dafne Schippers komt terug naar Hengelo. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter gaat bij de FBK Games op zondag 6 juni starten op de 100 meter. Schippers heeft goede herinneringen aan de 100 meter in Hengelo. Het is immers de plek waar ze in 2015 voor het eerst in haar carrière onder de elf seconden.

418167 fbk dafne schippers
Dafne Schippers, met links FBK Games-directeur Hans Kloosterman tijdens de persconferentie voorafgaande aan een eerdere editie van het evenement, loopt altijd goed in Hengelo. © 1Twente

'Lopen voor eigen publiek geeft iets extra’s'

“Hengelo is echt mijn wedstrijd”, vertelt de 28-jarige sprintster. “Lopen voor eigen publiek geeft iets extra’s en het is de enige internationale meeting in Nederland.” Naast het wedstrijdrecord op de 100 meter uit 2015 van 10.94 heeft ze met 22.02 ook het baanrecord op de 200 meter in handen.

icon_main_quote_red_glyph

"Ook al zal er straks weinig of geen publiek in het stadion zijn, wij gaan er alles aan doen om Dafne haar dat ‘thuisgevoel’ te geven."

Hans Kloosterman, FBK Games-directeur

'Vorm is groeiende'

De atlete loopt in Hengelo een van haar eerste individuele wedstrijden van het zomerseizoen, waarbij de focus vanzelfsprekend geheel gericht is op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik groei altijd in het seizoen en heb daarvoor als aanloop een aantal wedstrijden nodig.” In 2015, toen ze in Peking voor het eerst wereldkampioene op de 200 meter werd in een fabelachtige tijd van 21.63, opende ze haar seizoen met een tijd van 22.63; liefst een hele seconde langzamer. Begin mei liet ze tijdens de World Relays in Polen op de 4x100 meter zien in goede vorm te verkeren. “Op de trainingen loop ik weer goede tijden en ik hoop dat zich dat nu ook gaat vertalen naar de wedstrijden.”

icon_main_info_white_glyph

World Athletics Continental Tour Gold

De FBK Games maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van veertien wedstrijden in elf landen. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl. Op de eigen sociale media-kanalen houdt de organisatie de fans ook op de hoogte van de stand van zaken in welke mate publiek aanwezig kan zijn.

'Augmented audio’

FBK Games-directeur Hans Kloosterman over de komst van Schippers: “Dafne loopt altijd goed in Hengelo voor haar thuispubliek. Ook al zal er straks weinig of geen publiek in het stadion zijn, wij gaan er alles aan doen om Dafne haar dat ‘thuisgevoel’ te geven. Zo kan ze hier flink zelfvertrouwen tanken op weg naar mooie races tijdens de Olympische Spelen. Via ‘augmented audio’ (waarbij het klinkt als er publiek bij de wedstrijd aanwezig is, red.) en een live-zoom verbinding kunnen fans haar sowieso toejuichen. Een totaal andere beleving, maar wel eentje om nooit te vergeten.”

Dafne schippers FBK Games 2019 fotocredit Global Sports Communication
Dafne Schippers: “Ik groei altijd in het seizoen en heb daarvoor als aanloop een aantal wedstrijden nodig.” © Global Sports Communication.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.