Enschede

Recreatiebad Aquadrome gaat alleen nog open in het weekend

Als het recreatiebad van Aquadrome na een noodzakelijke reparatie weer open gaat, dan worden de bezoekerstijden drastisch beperkt. Dat zegt Bas Morsink, directeur van Sportaal.

Lek in het zwembad

Het gemeentelijke sportbedrijf inventariseert op dit moment de kosten die met de reparatie van het bijna afgeschreven zwembad gemoeid zijn. Op 15 maart knapte er een pompleiding in de installatieruimte en stroomde het zwembad leeg.

In verband met de coronamaatregelen is het subtropische gedeelte van het zwembad, inclusief glijbanen, al geruime tijd gesloten. Dat zal in ieder geval voor 1 september ook niet veranderen. "Dit is wat ons betreft een mooi moment om te zeggen: we doen het bad alleen nog open als het rendabel is."

Alleen open voor kinderen

Het recreatiebad heeft al jaren te maken met teruglopende bezoekersaantallen. Daarom denkt Sportaal dat het beter is als Aquadrome zich gaat richten op jonge gezinnen en kinderen.

Dat houdt in dat het subtropische zwemgedeelte na de heropening alleen in weekenden toegankelijk is. Ook voor de kinderdisco's op woensdagmiddag en vrijdagavond de schoolvakanties in het voor- en najaar wordt naar oplossingen gekeken. Het instructiebad, waar ook de zwemlessen worden gegeven, blijft uiteraard wel doordeweeks geopend.

icon_main_quote_red_glyph

Dit is wat ons betreft een mooi moment om te zeggen: we doen het bad alleen nog open als het rendabel is

Bas Morsink, Sportaal

Het Slagman sluit in 2024

De nieuwe bezoekerstijden van het recreatiebad blijven gelden tot de beoogde nieuwe zwembaden in 2024 worden geopend. De gemeente wil parallel aan het buitenbad een nieuw wedstrijdbad (25 meter) en instructiebad (25 meter) bouwen. Het huidige instructiebad en het recreatiebad van Aquadrome worden daarna gesloopt.

Ook zwembad Het Slagman in Enschede-Noord wordt afgebroken zodra de nieuwbouw op het Diekman gereed is. Eerder lagen er nog plannen om Het Slagman tot 2028 open te houden, maar dat kost volgens Morsink 'een aantal tonnen per jaar' voor een bad dat bijna is afgeschreven. Dat geld is er niet. Bovendien worden de zwemverenigingen die gebruik maken van Het Slagman overgeheveld naar het nieuwe zwembad.

Impressie nieuw zwembad Het Diekman
Impressie van het beoogde nieuwe zwembad op Het Diekman. © Sportaal

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.