Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Competities v.v. Rigtersbleek van zondag naar zaterdag

448857 945586

Vanaf seizoen 2020 2021 stapt de Enschedese voetbalclub Rigtersbleek over van de zondagcompetitie naar de zaterdagcompetitie. Dit doet de club voor hun toekomst en het bestaan van de club.

Valerie Kruidenier | 1Twente

Volgens voorzitter Sara Nijenhuis is de aanleiding voor het besluit tweeledig. ,,We zijn dit seizoen al begonnen met een eerste elftal op zaterdag. Dit omdat de invulling van de zondag steeds lastiger wordt en de landelijke ontwikkelingen laten zien dat ook andere clubs van de zondag naar de zaterdag gaan , aldus Nijenhuis.

Grote veranderingen
De club moet nu kijken hoe de toekomst eruit gaat zien. ,,Ook voor onze spelers gaat veel veranderen. Ze hebben hun leven aardig ingericht op de zondagcompetities. Sommigen hebben bijbaantjes of hun sociale leven vindt op de zaterdagen plaats , licht Nijenhuis toe.

Daarom moet er de komende tijd heel wat aandacht uitgaan naar de verdere planning. ,,Dat is de verantwoordelijkheid van het bestuur. We moeten kijken wat het beste is om het voortbestaan van de club niet te schaden , aldus de voorzitter.

KNVB moet ingrijpen
Op sociale media zijn er uitspraken dat de KNVB moet ingrijpen. Nijenhuis is het hier niet mee eens. ,,Een adviserende rol is belangrijk maar je kan de KNVB niet het mandaat geven om deze beslissing voor ons te maken. Wij hebben meer dan 1000 leden en zij hebben een stem. Het bestuur heeft deze beslissing gemaakt en heeft dit gedaan met alle energie, intentie en passie die zij hebben", vertelt ze.

Luister hieronder naar het volledige interview met Sara Nijenhuis:

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lenneke Lingmont

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.