Enschede

Ja-woord in Mokumse sferen: Tante Leentje keert terug als restaurant en pop-up trouwlocatie

ENSCHEDE - Trouwen in een oude hangar die sfeervol is ingericht als een typisch Amsterdams bruin café. Binnenkort is het mogelijk op Vliegveld Twenthe.


Jorieke Eertink en Karen Eijkelkamp van evenementenbureau Ik Wil Kippenvel kwamen vorig jaar op het idee van Tante Leentje, een pop-up restaurant in Mokumse sferen in Hangar 10. De hangar kon vanwege de coronamaatregelen niet voor grote evenementen worden gebruikt en ook Eertink en Eijkelkamp, onder meer organisator van het Grootste Terras van Nederland, stonden te popelen om weer met hun passie bezig te zijn.

Tante Leentje komt terug

Twee zomermaanden lang, drie avonden per week, genoten vorig jaar telkens honderd gasten van een viergangendiner in het knus ingerichte pop-up restaurant. Diverse zangers vertolkten vanaf het podium ondertussen het Nederlandse levenslied.

Nu het einde van de coronamaatregelen nog niet in zicht is en ook deze zomer nog veel evenementen geen doorgang kunnen vinden, maakt Tante Leentje zich op voor een comeback. Zodra het kan, willen we de deuren weer openen”, aldus Jorieke Eertink. Ze hoopt dat het restaurant vanaf juni weer gasten kan ontvangen, mits de coronaregels het toelaten.

Pop-up trouwlocatie

Maar het dinerconcept is niet de enige troef van Ik Wil Kippenvel en Vliegveld Twenthe. Binnenkort is het voor verliefde stellen namelijk mogelijk te trouwen in het bruine café. "Hoe leuk is het om elkaar het ja-woord te geven in Mokumse sferen?", aldus Karen Eijkelkamp. "Amsterdam is gezelligheid, Amsterdam is een feestje en Amsterdam is zijn wie je bent."

Voordeel van de pop-up trouwlocatie is dat stellen niet lang hoeven te wachten. Eijkelkamp: "Een huwelijksvoltrekking kan in principe morgen al, maar of bruidsparen zo snel plannen smeden weet ik niet." Via de website van Tante Leentje kunnen belangstellenden zich melden. Alvast reserveren voor een viergangendiner is ook mogelijk.

Jola Mulder Fotografie 3
Trouwen in een Amsterdams café op de Luchthaven Twenthe: bij Tante Leentje is het mogelijk. © Jola Mulder Fotografie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.