Hengelo
Oldenzaal
Cultuur

'Oorlog in Oldenzaal' al na twee dagen toe aan tweede druk

Op zaterdag 1 mei werden de eerste 400 exemplaren van het boek 'Oorlog in Oldenzaal' uitgereikt aan hen die het in de voorverkoop kochten. Dit gebeurde middels een strak georganiseerde drive-thru bij het Twents Carmel College. De animo bleek dermate groot dat het boek al na de eerste reguliere verkoopdag volledig was uitverkocht. Daarom is besloten tot het uitgeven van een tweede druk. Hengeloër Remko Meddeler is als schrijver en eindredacteur betrokken bij het boek.

Nieuw
De makers van Oorlog in Oldenzaal met van links naar rechts Laurens Oude Elberink, Henk Winkelhuis, Mariët Blokhuis en Remko Meddeler. © PR

'Oorlogskind in Oldenzaal'

Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid werd in 2020 het magazine 'Oorlogskind in Oldenzaal' huis-aan-huis verspreid. Het magazine bevat het fictieve verhaal van oorlogskind Gerrit, vele feiten en vijf waargebeurde verhalen over de Tweede Wereldoorlog in en om de Boeskoolstad. Er was echter zo veel meer te vertellen dat de makers besloten de inhoud van het magazine aan te vullen tot 16 waargebeurde verhalen en deze met nieuw beeldmateriaal te bundelen in het fraai vormgegeven hardcover boek 'Oorlog in Oldenzaal'. Enkele verhalen zijn bekend, vele zijn nieuw en allen kwamen nog niet eerder op deze wijze samen.

Online en in winkel te koop

De eerste druk van 'Oorlog in Oldenzaal' verscheen in een oplage van 500 stuks. De tweede druk verschijnt begin juni en bestaat uit 300 exemplaren. Het boek kost 17,95 euro (excl. verzendkosten) en is te reserveren via www.gbvdm.nl/oorlog-in-oldenzaal. 'Oorlog in Oldenzaal' is in juni ook weer te koop bij de lokale boekwinkels, maar online reserveringen gaan voor, dus wees er snel bij.

Oorlog in oldenzaal mockup overview
...Enkele verhalen zijn bekend, vele zijn nieuw en allen kwamen nog niet eerder op deze wijze samen... © PR

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.