Enschede
Hengelo
Toelichting
Video

KIJK TERUG: 1Twente Vandaag in het teken van herdenken

Op 4 mei stond het dagelijkse nieuwsprogramma 1Twente Vandaag volledig in het teken van herdenken. Met daarin actuele beelden van herdenkingsactiviteiten uit de stad, maar ook het indrukwekkende verhaal van holocaust-overlevende Bert Woudstra.

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In 1Twente Vandaag stond daarom dinsdag volledig in het teken van herdenken. In de uitzending sprak burgemeester Onno van Veldhuizen de Enschedeërs toe vanuit het stadhuis en was te zien hoe de burgervader samen met zijn vrouw een krans legde bij het oorlogsmonument in het Volkspark tijdens de jaarlijkse kranslegging.

Holocaust-overlevende

Floor van Maarschalkerwaart, voorzitter van studentenvereniging a.s.v. Taste droeg een gedicht voor dat ze schreef ter gelegenheid van deze 4 mei. En er was te zien hoe vrijwilligers de Stolpersteine in de stad oppoetsen.

Maar het meest indrukwekkende verhaal kwam van Holocaust-overlevende Bert Woudstra. Hij ging in gesprek met de junior stadsdichter van Enschede Naz Ergin. Daarin vertelde hij hoe hij als kleine jongen op de vlucht voor de Duitsers, maar liefs dertien keer moest verhuizen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.