Hengelo
Politiek

Afvalbalie gaat na maanden weer open

De Afvalbalie gaat vanaf aanstaande maandag weer open. Dat meldt de gemeente Hengelo. Door de coronamaatregelen was het voor een langere tijd niet mogelijk om afval af te leveren bij de balie. De Afvalbalie is een omgebouwde container waarbij Hengeloërs verschillende soorten afval kunnen langsbrengen die niet in de ondergrondse container horen.

Afvalbalie twentemilieu
Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de Afvalbalie te bezoeken. © Twente Milieu

Afvalbalie

De Afvalbalie gaat vanaf aankomende maandag weer open. Mensen kunnen hier hun afval afleveren die niet in de ondergrondse afvalcontainers thuis horen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld elektronica, kapotte paraplu's en frituurvet. Alleen kleine stukken afval kunnen worden ingeleverd. Ook zijn er mensen van Twente Milieu aanwezig om advies te geven over het scheiden van afval. De Afvalbalie staat afwisselend op 18 locaties in Hengelo. Maandag is de container te vinden bij winkelcentrum Groot Driene.

Lockdown

De Afvalbalie werd vorig najaar in gebruik genomen. Dit was echter van korte duur, want door de lockdown kon de container maanden niet worden gebruikt. Op de website van Twente Milieu staat alle informatie over wanneer de afvalbalie op welke locatie in Hengelo te vinden is.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.