Twente
Enschede
Oldenzaal
Toelichting
Video

Enschede Promotie over vliegtuigactie Oldenzaal: 'Timing niet gepast'

Boven Enschede vliegt woensdag enige tijd een vliegtuig met een opmerkelijke boodschap: 'Terrasje? Kom naar Oldenzaal'. En dat op de dag dat de horeca weer open mag en in Enschede de terrassen overvol zitten. Enschede Promotie is niet onder de indruk, maar vindt de timing niet gepast.

De actie komt van de collega's van Oldenzaal Promotie. Bij navraag melden zij dat het vliegtuigje woensdag een paar uur boven heel Noordoost-Twente heeft gevlogen. De bedoeling: mensen laten weten dat ze van harte welkom zijn in Oldenzaal nu de terrassen weer open zijn. "We hebben de stoute schoenen aangetrokken om te laten weten dat iedereen welkom is, ook mensen uit Enschede", aldus een medewerker.

Niet origineel

Enschede Promotie was vooraf niet op de hoogte van deze plannen, maar kreeg de boodschap woensdag al snel in het vizier. Directeur Marieke ter Brugge is niet onder de indruk. "Het staat ze vrij dit te doen, maar de timing is niet helemaal gepast. Laten we eerst met elkaar vieren dat de terrassen weer open zijn en elkaar niet beconcurreren."

Ze refereert naar een promotieactie van Enschede uit 2019. Toen werd in Winterswijk campagne gevoerd om mensen te verleiden naar Enschede te komen. "Dus wat dat betreft is het niet echt origineel. Maar als er in Oldenzaal nog plek is op het terras, gunnen wij hen die bezoekers. Onze terrassen zitten vol."

Twitter

Ook op Twitter werd de actie woensdag opgemerkt. Niet iedereen vindt de actie even sympathiek. Het verbaast Ter Brugge niet. "Met zo'n actie kun je ook negatieve reacties verwachten. Wij kunnen het in ieder geval prima lijden."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.