Enschede
Video

Terrassen klaarzetten op Oude Markt: kwestie van lijntjes trekken

Het is nu een zaak van lijntjes trekken op de Oude Markt om de positie van de XL-terrassen te bepalen. Dat is dan ook wat evenmanager Robin Hollander deze donderdag doet. Nauwgezet tekent hij de positie van elk terras in, zodat de eerste gasten volgende week in het stadscentrum ontvangen kunnen worden. “Nog even afwachten of er bij de horecazaken waar meer ruimte is er ook meer dan vijftig gasten mogen plaatsnemen. Dat horen we nog.”

XL-terras

De deuren gaan open, de eerste tafeltjes en stoelen worden voorzichtig neergezet. Er is ruimte voor het zomerterras en een stuk erbij, het zogenaamde XL-terras. “Dat is ook nodig om de 1,5 meter te houden”, zegt Hollander. Hij hoopt dat de gemeente een vervolg gaat geven aan die XL-afmetingen. “Ik hoop echt dat ze zich hard maakt om de horeca tegemoet te komen.”

Niet rendabel

Manager Marianne Beumer van Paddy’s kijkt ook alvast maar even hoe het er volgende week uit komt te zien. “Dat afhalen was leuk, was er blij mee, maar het leek wel een kantoorbaan en daar hebben we niet voor gekozen als horecamensen.” Het spreekt voor zich dat zij nauwelijks kan wachten tot de Oude Markt weer levendig wordt. “Het is natuurlijk dubbel. De besmettingen zijn extreem hoog, maar aan de andere kant ben ik blij dat we de terrassen weer kunnen zien.”

Hollander: “Er is weer ruimte om te ondernemen al zijn de openingsuren tussen twaalf en zes uur niet echt rendabel. We hadden gehoopt op ruimere openingstijden.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.