Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drommel als duurste eredivisiekeeper ooit naar PSV

Drommel Emiel Muijderman
Joël Drommel tekende vandaag bij PSV een contract voor vijf seizoenen.
Beeld: Emiel Muijderman

De transfer van Joël Drommel naar PSV is afgerond. Na dit seizoen maakt Drommel de overstap van FC Twente naar de Eindhovense club. De 24-jarige doelman tekende vandaag bij PSV een contract voor vijf seizoenen. Naar verluidt maakt PSV 3,5 miljoen euro over aan FC Twente, waarmee Drommel zich de duurste eredivisiekeeper ooit mag noemen.

Nederlands elftal

Joël Drommel kwam in 2014 naar FC Twente. Zijn eerste speelminuten maakte de doelman in het elftal Onder 19, waarna hij snel de overstap maakte naar Jong FC Twente. In 2015 debuteerde Drommel in de Eredivisie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2). Drommel speelde tot dusver 120 competitiewedstrijden voor FC Twente. Dit seizoen maakte Drommel voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Eerder kwam hij uit voor Jong Oranje.

De Eindhovenaren nemen de in Bussum geboren keeper voor 3,5 miljoen euro over van FC Twente, zo melden diverse media. Daarmee verdient de club minder dan gehoopt, daar de vraagprijs naar verluidt lag op 6,5 miljoen euro.

BOSCHKER OVER SELECTIE DROMMEL ORANJE 00 08 38 00 Still001
Lees ook
Trotse Boschker na selectie Drommel: "Hij is beter dan in ieder geval één van de andere twee keepers"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.