Verkeer
Stuur appje
Zoek

NN Mission Marathon binnen een week gereed: "Normaal duurt het maanden"

Nnmissionmarathon2
De voorbereidingen zijn in volle gang
Beeld: Sandra Melief

De NN Mission Marathon wordt dit jaar niet gelopen in Hamburg, maar op Twente Airport in Enschede. Het evenement vindt aanstaande zondag, 18 april, plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Organisatie

De marathon wordt gelopen op het evenemententerrein en op de landingsbanen van het vliegveld. Enschede Marathon, Global Sports en de marathonorganisatie in Hamburg zijn deze week druk met alle voorbereidingen. Sandra Melief, directeur van Enschede Marathon: “Deze samenwerking gaat boven verwachting goed. Vorige week werd pas bekend dat de marathon hier in Enschede gelopen wordt. Binnen een week hebben we met deze drie partijen iets neergezet dat normaal in meerdere maanden wordt gedaan. We vullen elkaar mooi aan.”

Nnmissionmarathon1
Twente Airport wordt omgetoverd tot marathonterrein
Beeld: Sandra Melief

Coronabubbel

Er is tijdens de marathon geen publiek aanwezig. Melief: “Dit was een nadrukkelijke opdracht van de gemeente. Beveiligers van de politie en verkeersregelaars houden het gebied in de gaten. Het terrein is volledig afgesloten met hoge hekken. Van buitenaf is er dus niks te zien. Alle fans kunnen de marathon op tv vanuit de huiskamer volgen.” De aanwezigen op het terrein leven de laatste dagen in een ‘coronabubbel’: niemand komt het terrein binnen zonder negatieve test. De enige aanwezigen zijn leden van de organisatie en de deelnemers.

“Het terrein is volledig afgesloten met hoge hekken. Van buitenaf is er dus niks te zien.”

NN Mission Marathon

Tijdens de marathon zullen ruim zeventig lopers uit de absolute wereldtop aan de start verschijnen. Zo ook ’s werelds beste marathonloper van het moment, Eliud Kipchoge. De deelnemers proberen een plekje te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Japan deze zomer. Melief: “We hebben hard gewerkt aan de organisatie en hebben er zin in. Wij verwachten een topwedstrijd!”

Nnmissionmarathon3
Het terrein is bijna gereed
Beeld: Sandra Melief
Sandra Melief 2
Lees ook
'De beste atleten komen naar Enschede; de hele wereld kijkt mee'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.