Enschede

VIDEO | Speciale opening voor heringerichte Oldenzaalsestraat

Sinds vrijdagmiddag, 17.00 uur, kan het verkeer weer fatsoenlijk van noord naar zuid rijden. Want: de Oldenzaalsestraat is weer geopend. De officiële opening die er met minister Van Nieuwenhuizen en betrokken wethouder Jurgen van Houdt gepland stond, kon nu natuurlijk niet doorgaan. 1Twente deed het daarom op zijn eigen manier.

455901 Oldenzaalsestraat opening
Laura Ratering | 1Twente

Ruim een jaar werd er aan de straat gewerkt. De grootste uitdaging en tevens belangrijkste klus: het aanleggen van een immense waterberging onder de straat. âEr liggen nu zoân drie olympische zwembadenâ, laat wethouder Van Houdt weten.

Voor omwonenden en winkeleigenaren waren de afgelopen maanden niet makkelijk. âBewoners hebben van ons onder andere persoonlijke brieven en groeikaarten gekregenâ, laat Annemiek van den Heuvel van de gemeente weten. âIn de groeikaart zitten zaden. Die kaart kunnen bewoners in de grond stoppen en dan groeien er overal langs de Oldenzaalsestraat bloementjes.â

Ook voor de winkeleigenaren stonden er ludieke acties op de planning. Dit weekend had het winkelend publiek cadeaubonnen van de winkeleigenaren gekregen bij een aankoop van iets uit de winkel. Die bonnen konden weer worden ingewisseld voor een bosje narcissen. âMaar ja⦠dat kan dus allemaal niet meer doorgaanâ, aldus Van den Heuvel. Wanneer de échte officiële opening plaatsvindt, weet op dit moment niemand.

Daarom ging 1Twente zelf op pad en verzorgde een eigen, heel intieme opening.

© 1Twente, foto: still video