Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Speciale opening voor heringerichte Oldenzaalsestraat

455901 Oldenzaalsestraat opening

Sinds vrijdagmiddag, 17.00 uur, kan het verkeer weer fatsoenlijk van noord naar zuid rijden. Want: de Oldenzaalsestraat is weer geopend. De officiële opening die er met minister Van Nieuwenhuizen en betrokken wethouder Jurgen van Houdt gepland stond, kon nu natuurlijk niet doorgaan. 1Twente deed het daarom op zijn eigen manier.

Laura Ratering | 1Twente

Ruim een jaar werd er aan de straat gewerkt. De grootste uitdaging en tevens belangrijkste klus: het aanleggen van een immense waterberging onder de straat. Er liggen nu zo n drie olympische zwembaden , laat wethouder Van Houdt weten.

Voor omwonenden en winkeleigenaren waren de afgelopen maanden niet makkelijk. Bewoners hebben van ons onder andere persoonlijke brieven en groeikaarten gekregen , laat Annemiek van den Heuvel van de gemeente weten. In de groeikaart zitten zaden. Die kaart kunnen bewoners in de grond stoppen en dan groeien er overal langs de Oldenzaalsestraat bloementjes.

Ook voor de winkeleigenaren stonden er ludieke acties op de planning. Dit weekend had het winkelend publiek cadeaubonnen van de winkeleigenaren gekregen bij een aankoop van iets uit de winkel. Die bonnen konden weer worden ingewisseld voor een bosje narcissen. Maar ja ¦ dat kan dus allemaal niet meer doorgaan , aldus Van den Heuvel. Wanneer de échte officiële opening plaatsvindt, weet op dit moment niemand.

Daarom ging 1Twente zelf op pad en verzorgde een eigen, heel intieme opening.

© 1Twente, foto: still video

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.