Enschede

VIDEO | Boek in Beeld: ‘De laatste getuige’ voorgelezen door Frank Krake

Frank Krake leest in de komende weken elke dag een hoofdstuk voor uit zijn bestseller âDe laatste getuigeâ. Online kun je niet alleen het boek meeluisteren, de schrijver vertelt daar telkens ook anekdotes bij en laat fotoâs en voorwerpen zien.

456210 HKEB7301
Ernst Bergboer | 1Twente

âBoek in Beeldâ is een idee van Krake, het initiatief ervoor kwam van ouderenbond KBO-PCOB. De bond benaderde Krake omdat veel ouderen in deze periode niet alleen gedwongen binnen zitten, maar ook veel minder aanspraak en bezoek hebben dan anders. Dit voorleesmoment biedt aangename afleiding.

Kampen en schipbreuk
âDe laatste getuigeâ is een verslag van het leven van Wim Aloserij, die niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog drie kampen overleefde - Amersfoort, Neuengamme en Husum - maar ook een schipbreuk als gevolg van een vergissingsbombardement van de geallieerden die zevenduizend slachtoffers kostte. Meer dan die van de ramp met de Titanic.

Aloserij overleed enkele weken na de lancering van zijn levensverhaal in 2018.

Te volgen bij 1Twente
âBoek in Beeldâ startte maandagochtend op de site van de ouderenbond, maar is ook bij 1Twente te volgen. Aanstaande vrijdag - dat is Goede Vrijdag - begint de voorleesmarathon bij ons. Om zeven uur âs avonds zenden we de registratie van de boekpresentatie nogmaals uit, met Wim Aloserij. Aansluitend leest Krake de proloog van het boek. Daarna is âBoek in Beeldâ elke avond om zeven uur te zien op onze kanalen. De laatste uitzending zal dan op 9 mei te zien zijn.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente