Enschede

AUDIO | Corona-app: laat je nakijken

Het is vermoedelijk de vraag die in de afgelopen weken het meest is gesteld. Niet hardop, misschien, maar wel in gedachten. Heb ik het of heb ik niet? Het MST en de Ziekenhuisgroep Twente lanceerden maandag een app waarmee het antwoord op die vraag een beetje dichterbij komt.

456402 DSCF1406


Ernst Bergboer | 1Twente

De coronacheck is ontwikkeld door het Amsterdamse OLVG, maar nu ook beschikbaar in Twente. De ziekenhuizen in Enschede, Hengel, Almelo en Oldenzaal kunnen inwoners op afstand voorzien van informatie en advies op maat.

Gratis
Wie zich aanmeldt voor de app, moet dagelijks een aantal gegevens invoeren. Dat gaat om informatie over verkoudheid, hoesten, kortademigheid en koorts, bijvoorbeeld. Die gegevens worden door een team van deskundigen bekeken. Zien zij iets verdachts, dan wordt er contact opgenomen. De gratis app is aan te vragen via www.olvgcoronacheck.nl/mst-zgt.

Voor de goede orde: de app is geen vervanging voor de huisarts of andere zorg. Wie zich flink ziek voelt, moet uiteraard meteen contact opnemen.

In 1Twente Vandaag belden we met Sopia de Rooij, bestuursvoorzitter van het MST, over de actuele situatie in het Enschedese ziekenhuis. In dat gesprek ging het ook over deze corona-app. Het gesprek met De Rooij is hieronder terug te luisteren.
Beeld: Henk ten Harkel, © 1Twente