Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Traktatie voor 180 schoonmakers van het MST: €˜Jullie zijn geweldig! €™

456596 966429

De schoonmakers van het MST werden gisteren verrast met een traktatie van restaurant Het Paradijs. Want ook zij zijn helden in deze crisistijd.

Mandy de Jong | Tubantia

Het gebaar komt van de Enschedese Leontine Seuren. Ze zag het initiatief Hardwerkende Helden van Enschede voorbij komen, doneerde geld en nomineerde de schoonmakers. Ik wilde mensen nomineren die een beetje over het hoofd worden gezien. Zelf moest ze wel direct aan deze groep denken. Want schoonmaken is een heel belangrijk beroep.

Bedankt!
Het initiatief Hardwerkende Helden van Enschede zorgt ervoor dat helden dagelijks een gratis maaltijd krijgen thuisbezorgd van een lokaal restaurant. De 180 schoonmakers van het MST kregen een punt cheesecake van Het Paradijs en een kaartje voorzien van de tekst: Jullie zijn geweldig, bedankt!

Pittig
De aanleiding is verschrikkelijk, maar het gebaar echt geweldig, zegt Petra Radstake van MST Cleancare. We hebben het heel druk. Drukker dan voor de crisis. De schoonmakers werken overdag, maar ook s nachts en in het weekend. Dat Enschedeërs in deze tijd ook aan haar collega s denken doet haar goed. Het is wel pittig om in deze tijd in zo n omgeving te werken met alle regels. We werken hard en maken veel mee.

65 maaltijden

Kathy van Eijkelenburg en Monique Richters van de Hardwerkende Helden zijn blij dat hun initiatief zo aanslaat. We hebben al 65 maaltijden uitgedeeld en drie keer een grotere groep van een lunch of wat lekkers bij de koffie voorzien.

De nominaties via Facebook blijven binnenstromen. Om de gratis maaltijden uit te kunnen blijven delen aan helden zijn ze wel afhankelijk van donaties. We willen dit initiatief heel graag voortzetten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.