Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschede toont in paasweekend twee gezichten aan winkelend publiek

457020 967017

Drukte in de supermarkt en relatieve rust op het meubelplein. Enschede toonde in het paasweekeinde twee gezichten.

Marjon Kok | Tubantia

Manon Nijland van woonwinkel Maison Manon had lang geaarzeld. Man Jan zei: open. Zijzelf dacht: dicht. Het gaf flinke discussie aan de keukentafel , geeft ze eerlijk toe. Het liefst had ik gehad dat de regering voor ons de knoop had doorgehakt door te zeggen dat alleen winkels die het hoogstnoodzakelijke bieden, op tweede paasdag open mochten zijn. Nu moest iedereen het voor zichzelf bepalen.

Deur-beleid niet nodigHet werd open, ook al omdat het ook belangrijk is dat het personeel aan de slag kan blijven. Voor de zekerheid had ze een extra medewerker achter de hand om bij grote drukte een deurbeleid te voeren. Het was niet nodig. Waar om de hoek de rij bij de Action voor de deur zich bleef aanvullen, verdeelden de klanten zich keurig over de grote ruimte van de woonwinkel.

wee dagen eerder was dat totaal anders bij winkelcomplex Miro en het winkelcentrum waar supermarkt Nettorama naast de Praxis is gevestigd. De weg er naartoe voert langs sporen van een verleden dat ver weg voelt. Toe aan een dagje wellness? Voordelig naar de leukste pretparken? lonken de reclameborden. Maar het echte pretpark leek de supermarkt.

Ik had gehoord dat ze er bij de Jumbo met de benen uithingen , zegt Enschedeër Freek van der Meer. Dus ging hij naar AH XL, om de laatste paasboodschappen te doen. Maar ook daar was het een dans met de winkelwagen om de vele andere klanten op afstand te houden. Het lijkt het uitje van de dag.

Huis vol kinderen en kattenFreek van der Meer moest flink inslaan, en niet alleen met Pasen. Mijn huis is vol. Alle vier mijn studerende kinderen zijn met aanhang en katten naar Enschede gekomen. In Leiden en Rotterdam kunnen ze geen kant op.

Tweede paasdag ging hij opnieuw boodschappen halen. Dat kon in relatieve rust. Na een zondag waarop alle winkels gesloten waren, leek de nood op tweede paasdag minder hoog. Een dag later is alles immers gewoon weer open.

Gelukkig niet filelopen Bij Maison Manon werd intussen opgelucht adem gehaald. Manon Nijland wijst naar de trap, die leeg is. Vorig jaar op tweede paasdag was het filelopen naar de eerste verdieping.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.