Enschede
Video
Radio

Haaksbergerstraat eindelijk weer open

Na ruim vier maanden overlast ging de Haaksbergerstraat vandaag weer open. Het verkeer kan de stad weer in en uit via de straat die compleet is vernieuwd. Er is een kleine maar: de verkeersdeelnemers rijden stadsinwaarts via de nieuwe busbaan, terwijl het verkeer dat de binnenstad uitrijdt via de nieuw aangelegde rijbaan.

Oude busbaan gesloopt

Projectleider Gerrit Averesch van de gemeente Enschede wijst in 1Twente Vandaag op de nieuwe bouwfase die aanstaande is. “De oude busbaan gaat eruit, op die plek komt de nieuwe rijweg, ruimte voor fietsers en voetgangers”, somt hij op.

De verbinding tussen Haaksbergerstraat en Koningsstraat krijgt echter voorrang. Volgens Averesch ligt de mieuwe verbindingsweg er binnen drie weken. “En de bypass bij het ziekenhuis wordt dan gesloten.” Een extraatje, omdat het oog ook wat wil, is het inzaaien van het braakliggende terrein bij de ingang van de garage onder het Van Heekplein met bloemen. “dat wordt straks een grote gele bloemenzee”, aldus de projectleider.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.