Enschede
Sport
Video

Zwemmen in de hagel: buitenbad Aquadrome eerder geopend

Ondanks de hagel, sneeuw en kou is het buitenzwembad van Aquadrome sinds dinsdag 6 april weer open. Een maand eerder dan normaal. Zwemliefhebbers kunnen online een tijdvak reserveren om baantjes te trekken. En zélfs met slecht weer is daar animo voor.

Slecht weer

Hagel, sneeuw en regen: niet het meest ideale zwemweer voor een buitenbad. Toch zag Erik Kroeze, medewerker van Aquadrome, dinsdag meteen een paar diehards die een duik namen. “Ondanks deze weersomstandigheden, hebben we al zwemmers in het water gehad. We verwarmen het bad tot ongeveer 24 graden, dat scheelt.” De eerste enthousiastelingen meldden zich al vroeg in de ochtend.

icon_main_quote_red_glyph

"We willen graag onze vaste baanzwemmers en verenigingen tegemoetkomen. Het buitenbad is daarom geopend, zodat zij toch kunnen sporten."

Erik Kroeze, medewerker Aquadrome

Eerder geopend

Aquadrome opent het buitenbad een maand eerder dan normaal. Kroeze: “Gezien de coronamaatregelen kunnen we binnen nog niks organiseren. We willen graag onze vaste baanzwemmers en verenigingen tegemoetkomen. Het buitenbad is daarom geopend, zodat zij toch kunnen sporten.”

Coronamaatregelen

Er kunnen 23 mensen per tijdvak in het bad zwemmen. Het buitenbad is ingedeeld in speciale vakken, zodat de anderhalvemeterregel gehanteerd wordt. Mensen ouder dan 27 jaar moeten afstand houden, zowel in het bad als erbuiten. Omkleden kan in de kleedhokjes. Wel wordt verzocht thuis al zwemkleding aan te doen. Eén van de binnenbaden is ook geopend voor zwemlessen.

Reuring

Zwemliefhebbers en vaste gasten zijn enthousiast over de opening. Ook de medewerkers van het zwembad zijn blij hun klanten weer te ontvangen. “Er is weer reuring, er gebeurt weer wat in het zwembad. We zijn heel erg blij met de bezoekers en met het klantcontact.”

icon_main_info_white_glyph

Afspraak maken?

Via sportaal.nl kun je een zwemafspraak maken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.