Enschede

Raadslid Arjan Brouwer (DPE): help Enschedese speeltuinen de crisis door

Het Enschedese raadslid Arjan Brouwer van DPE maakt zich zorgen over de speeltuinen in de stad. Hij stelt voor om de Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) in deze crisis tegemoet te komen.

457414 swing 1188132 1920
Mandy de Jong | Tubantia

Brouwer informeert met een reeks schriftelijke vragen aan het college van B en W naar de SES en haar 18 speeltuinen. Het raadslid vreest dat door de coronacrisis de speeltuinen verder in de problemen komen. Nu de deuren dicht zijn en activiteiten worden afgelast, loopt de SES immers inkomsten mis.

Geld
Brouwer vraagt zich bijvoorbeeld af of het college de speeltuinen kan helpen door gemeentelijke heffingen uit te stellen. Ook vraagt hij zich af of er wordt meegedacht over geplande activiteiten zoals de Jeugd Viva. En of er wellicht mogelijkheden zijn om juist in deze rustige tijd groot onderhoud te plegen.

Gevarenzone
Ook voor de coronacrisis zag de toekomst van de SES er niet rooskleurig uit. Eind 2019 zou de bedreigde stichting voorlopig uit de gevarenzone zijn, zo werd gezegd. De afspraak is dat de organisatie eerst zelf moet proberen uit de financiële problemen te komen. Lukt dat niet, dan springt de gemeente alsnog te hulp.

Plan
De verkoop van het pand van de Stichting Dienstverlening Welzijn Enschede betekende de redding voor de SES. Het geld dat het afstoten van het SDWE-pand heeft opgeleverd wordt door de gemeente achter de hand gehouden om de SES in geval van nood van de ondergang te redden.

SES verkeert al geruime tijd in zwaar weer met een structureel tekort van 40.000 euro en kondigde afgelopen zomer aan zichzelf te willen opheffen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.