Enschede

VIDEO | Stilte door de storm

Ze schreef het nummer voor een vriendin die een zoontje verloor. Verder dan dat was het niet gekomen. Vrijdagmiddag speelde Anne-Linde van de Veen het live bij 1Twente Vandaag.

457490 HKEB7551
Ernst Bergboer | 1Twente

âIk vond het te heftig en wilde er verder niks mee doen. Tot deze crisis. Toen dacht ik: Hé, dit nummer is veel breder dan dat, ik kan het misschien breder trekken.â Anne-Linde zong Stilte door de storm voor iedereen die iemand aan corona verloren heeft.

Podium bij 1Twente Vandaag
Muzikanten en makers hebben niet zwaar in deze periode. Geen publiek, geen podia, niet de mogelijkheden die er anders zijn om te laten zien en horen wat je hebt gemaakt. Daarom bieden we in 1Twente Vandaag een podium aan artiesten uit Enschede en de regio.

The Sugar Bastards
Anne-Linde vertrok ooit uit Enschede naar Maastricht, deed een theateropleiding in Amsterdam en won een trits theaterprijzen. En niet de minste⦠Inmiddels woont ze weer in haar oude stad en maakt de laatste paar jaar furore als contrabassist - een zwartbont geschilderd gevaarte - in The Sugar Bastards, die we binnenkort bij 1Twente Vandaag te gast hebben.

CD te koop
Zaterdagavond trad ze live op - online, op haar Facebookkanaal. Daar presenteerde ze een solo-CD, die via datzelfde kanaal te bestellen is.

Luister en kijk hieronder naar âStilte door de stormâ. En bestel haar CD.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente