Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Culturele Zondagen Enschede stoppen, maar er komt iets nieuws aan

457514 Audry Hoemakers

Sinds 2010 kunnen bezoekers van Enschede op vier zondagen per jaar dans, theater, muziek en kunst in de binnenstad snuiven. Tot nu. Want de zogeheten Culturele Zondagen stoppen. Tien jaar later is er behoefte aan iets nieuws in de Enschedese cultuurwereld. Maar er komt iets nieuws , kondigt Audry Hoemakers, bekend gezicht achter de cultuurzondagen, in 1Twente Vandaag aan.

Redactie | 1Twente

Ook Hoemakers zegt dat het jammer is dat de Culturele Zondagen stoppen. Maar de reden dat we stoppen, is dat af een toe iets sleet , aldus de projectleider. We hadden het idee dat we dezelfde dingen lieten zien, terwijl we eigenlijk vernieuwend wilden zijn. We willen juist nieuwe makers laten zien en dat doen we tijdens het nieuwe festival.

Van Haag tot Wal Festival
Het nieuwe Van Haag tot Wal Festival vindt twee keer per jaar op zaterdagmiddag plaats. Het is een festival waar de verhalen van vroeger en nu uit de binnenstad naar boven komen , licht Hoemakers toe. Deze verhalen koppelen we aan culturele makers. Dat kunnen theatermakers, muzikanten, fotografen, kunstenaars of dansers zijn. En die laten zich inspireren door die plekken en verhalen.

De eerste editie van het festival vindt op 31 oktober plaats. Het line-up wordt nog bekend gemaakt.

Bekijk het hele interview met Audry Hoemakers hieronder terug.

Beeld: Laura Ratering, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.