Twente
Hengelo

Tactus laat oog vallen op voormalige TBS-kliniek

Tactus Verslavingszorg wil de voormalige TBS-kliniek Oldenkotte in Rekken overnemen van het Rijksvastgoedbedrijf. De instelling voor verslavingszorg wil het pand nét over de provinciegrens met Gelderland gebruiken voor de behandeling van verslaafden en daarnaast is Tactus van plan om samen met Aveleijn een pilot op te zetten ter voorkoming van verslaving. Aveleijn verleent zorg aan mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid.

Tbs oldenkotte
Tactus Verslavingszorg wil de voormalige TBS-kliniek Oldenkotte in Rekken overnemen van het Rijksvastgoedbedrijf. © Rijksvastgoedbedrijf

Streep door functie TBS

Tactus heeft vestigingen in heel Oost-Nederland, waaronder in Twente in Enschede, Hengelo en Almelo. Als de verhuizing naar de TBS-kliniek doorgaat, verlaat Tactus de locatie aan de Dr. Slotlaan in Rekken, op enkele honderden meter afstand van de kliniek. Tot vorig jaar waren er nog plannen om de TBS-kliniek aan de Kienvenneweg zijn oude functie terug te geven. De twee instellingen die daarvoor in de race waren, zagen uiteindelijk hiervan af, omdat de vraag naar extra behandelplekken lager uitviel dan gedacht.

Gezondheidspark Hengelo

Tactus is momenteel in het nieuws in Hengelo omdat er plannen zijn om een opvang voor langdurig verslaafden te realiseren op het Gezondheidspark in Hengelo. Niet alle omwonenden zijn het daarmee eens, omdat ze vrezen voor overlast.

icon_main_info_white_glyph

Behoud van werkgelegenheid

De kliniek Oldenkotte was jarenlang een grote werkgever met personeel in zowel Achterhoek als Twente. De interesse van Tactus, óók een grote werkgever in de regio, is in elk geval goed nieuws voor het behoud van werkgelegenheid en de daarmee gepaard gaande economische belangen voor de regio.

Bezwaarperiode

Na de bezwaarperiode van drie weken, die vandaag ingaat, zal het Rijksvastgoedbedrijf op 28 april starten met onderhandelingen om te komen tot overeenstemming met Tactus Verslavingszorg over de verkoop van Oldenkotte.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.