Enschede

VIDEO | 2 Brüder opent een enorme supermarkt, fietswinkel en eterij in voormalig V&D pand

Het is één van de grootste supermarkten van Nederland, met de grootste koffie-afdeling van Nederland, een waanzinnige snoepafdeling, een visafdeling en een slagerij. En: er worden maarliefst 84 soorten sambal verkocht! De Nederlandse supermarktketen 2 Brüder opent zijn tweede Nederlandse vestiging.. in Enschede!

459081 HKEB8437
Henk ten Harkel | 1Twente
Ronald Versluis bezocht een vriend in Enschede, zag Hudson Bay leeg staan, nam contact op met de makelaar, sloot een huurcontract en opent volgende week zaterdag zijn 2 Brüder. In amper drie weken tijd zet hij zijn supermarktimperium in Enschede op.

Ook fietswinkel
Op de begane grond komt de supermarkt, op de eerste verdieping verwacht hij een fietsenwinkel te huisvesten en de tweede etage wordt het domein van de eters. Een foodcourt noemt Versluis dat. Een food court is een verzamelplaats van restaurants met een gedeelde zitruimte.

De ondernemer had al zoân winkel in Venlo en komt nu zakendoen in Enschede. âNet zoân soort stad. Gezellig, dicht bij de grens en in trek bij de Duitsers.â Versluis draalt niet. Hij krijgt deze week de tekeningen hoe alles eruit moet komen te zien en gaat de enorme supermarkt vanaf volgende week bevoorraden.

Sollicitaties
Volgende week beginnen ook de sollicitatieronden. Er hebben zich inmiddels al ruim 180 werkzoekenden bij hem gemeld.

Hij richt zich niet alleen op de Duitsers al zullen die, is zijn ervaring in Venlo, de winkel en masse bezoeken. Zijn verwachting is dat zijn 2 Brüder zeker een miljoen Duitsers extra naar Enschede zal trekken. âWe verkopen producten die daar goed in de markt liggen. Aan de andere kant richten we ons net zo goed op studenten en de andere stadsbezoekers hoor.â
Foto: Ernst Bergboer
Foto-onderschrift: De directeur van 2 Brüder Ronald Versluis.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.