Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Invoering scooterverbod binnenstad Enschede tijdelijk uitgesteld

459226 731703

Vanaf 1 mei zouden brommers, snorfietsen en speed pedelecs uit het gehele centrum van Enschede worden geweerd. Maar het verbod geldt nog niet.

Mandy de Jong | Tubantia

De invoering van het verbod is uitgesteld vanwege de coronacrisis en de inzet die dat vraagt van de betrokken collega s, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

De binnenstad wordt een voetgangersgebied waar naast voetgangers alleen nog fietsers, inclusief e-bikes, welkom zijn. Het verbod op scooters geldt voor een gebied van pakweg vijfhonderd meter in een cirkel rond het stadhuis.

Parkeren
Scooterrijders moeten hun voertuig nu al aan de rand van het centrum parkeren. Daarvoor zijn vijf plekken ingericht in de omgeving van het station. Het is de opzet tot een betere spreiding te komen en rondom het hele centrum parkeerplekken aan te wijzen voor brommers en snorfietsen , zei een woordvoerder eerder in deze krant.

Auto s binnenstad
Ook de regels voor auto s in de binnenstad zijn enige tijd geleden al aangescherpt. Tussen zeven en elf uur s morgens zijn vrachtauto s en personenauto s toegestaan, maar alleen nog voor laden en lossen. Er mag niet meer geparkeerd worden. Buiten deze venstertijden is toegang uitsluitend met ontheffing mogelijk, maar eveneens nadrukkelijk niet voor parkeren.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.