Enschede

Invoering scooterverbod binnenstad Enschede tijdelijk uitgesteld

Vanaf 1 mei zouden brommers, snorfietsen en speed pedelecs uit het gehele centrum van Enschede worden geweerd. Maar het verbod geldt nog niet.

459226 731703
Mandy de Jong | Tubantia

De invoering van het verbod is uitgesteld vanwege de coronacrisis en de inzet die dat vraagt van de betrokken collegaâs, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

De binnenstad wordt een voetgangersgebied waar naast voetgangers alleen nog fietsers, inclusief e-bikes, welkom zijn. Het verbod op scooters geldt voor een gebied van pakweg vijfhonderd meter in een cirkel rond het stadhuis.

Parkeren
Scooterrijders moeten hun voertuig nu al aan de rand van het centrum parkeren. Daarvoor zijn vijf plekken ingericht in de omgeving van het station. âHet is de opzet tot een betere spreiding te komen en rondom het hele centrum parkeerplekken aan te wijzen voor brommers en snorfietsenâ, zei een woordvoerder eerder in deze krant.

Autoâs binnenstad
Ook de regels voor autoâs in de binnenstad zijn enige tijd geleden al aangescherpt. Tussen zeven en elf uur âs morgens zijn vrachtautoâs en personenautoâs toegestaan, maar alleen nog voor laden en lossen. Er mag niet meer geparkeerd worden. Buiten deze venstertijden is toegang uitsluitend met ontheffing mogelijk, maar eveneens nadrukkelijk niet voor parkeren.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.