Twente
Cultuur
Video
Radio

Tegelwippers in Enschede en Oldenzaal strijden tegen elkaar

De jaarlijkse NK-tegelwippen wedstrijd is 30 maart begonnen. Gemeenten in het hele land gaan de uitdaging aan om tuintegels te verwisselen voor groen. De wedstrijd is bedacht om waterlast te voorkomen, koelte te bieden, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Dit jaar biedt een extraatje: Enschede en Oldenzaal gaan onderling de strijd aan. Wie wipt de meeste tegels?

Inwoners die mee willen doen met de tegelwipwedstrijd kan zich aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Je geeft dan het aantal gewipte tegels op, plus foto van de tegels als bewijsmateriaal. De wedstrijd loopt tot 30 september. De gemeente die de meeste tegels verwijdert, wint de gouden tegel. Er zijn verder ook maandelijkse prijzen voor individuen.

De strijd

Oldenzaal ziet kans om te winnen, omdat er meer tegels per inwoner zijn te vinden. Tegels mogen trouwens niet zomaar worden weggehaald uit de openbare ruimte. Je plannen moet je eerst met de gemeente bespreken.

De eerste editie

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen, waarbij Amsterdam en Rotterdam de strijd aangingen. Bewoners staken massaal de handen uit de mouwen. Zo’n 95.000 stoeptegels werden verruild voor gras, bloemperken en geveltuinen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.