Hengelo

Basisschool IKC Esrein adopteert herdenkingsmonument

Basisschool IKC Esrein heeft het herdenkingsmonument op het Burgemeester Jansenplein geadopteerd. Traditiegetrouw adopteert ieder jaar een Hengelose basisschool het oorlogsmonument. De Esrein neemt het stokje over van basisschool Mikado, die vorig jaar het monument adopteerde.

210401 Adoptie monument
Traditiegetrouw adopteert ieder jaar een Hengelose basisschool het oorlogsmonument. © Gemeente Hengelo

Vredesduiven

De ceremonie werd donderdag op een kleinschalige manier gehouden. Burgemeester Sander Schelberg legde een krans bij het monument en leerlingen droegen een gedicht voor. Ook werd er een minuut stilte gehouden. De leerlingen legden geen bloemen neer, maar hebben vredesduiven beschilderd. Deze zijn hangen aan het balkon van het stadhuis.

Bevrijding

De herdenking bij het monument wordt ieder jaar gehouden ter ere van de bevrijding van Hengelo. Op 3 april 1945 bevrijdde de geallieerden de stad. Vorig jaar was het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Door de coronacrisis gingen veel herdenkingen en festiviteiten niet door.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.