Sport
Voetbal
FC Twente
Video
Radio

Als het aan FIFA ligt, staat FC Twente op vijfde plaats in de Eredivisie

FC Twente staat zeven wedstrijden voor het einde van het seizoen op de achtste plaats in de Eredivisie. Maar volgens databureau Flyeralarm hoort FC Twente drie plaatsen hoger te staan. Dat haalt het bureau uit de data van het computerspel FIFA.

Vijfde

FIFA is al jaren een grote naam in de wereld van de online voetbalspellen. In het spel krijgen spelers een rating, dat is een getal die de kwaliteiten van de speler weergeeft. De speler krijgt punten voor bijvoorbeeld schieten, passen en zijn snelheid. De statistieken van dit seizoen wijzen uit dat FC Twente op een hoge plaats moet eindigen. “FC Twente springt er uit. De club zou eigenlijk op de vijfde plaats moeten staan”, meldt Maarten Timmerman-Zubanie, data-analist bij Flyeralarm.

Het beste FIFA-team van het decennium

Ook keek het bureau naar het ‘beste’ FC Twente van de afgelopen tien jaar volgens FIFA. Het Twentse elftal ziet er als volgt uit: Nikolay Mihaylov (FIFA 12), Edson Braafheid (FIFA 13), Andreas Bjelland (FIFA 15), Douglas Franco Teixeira (FIFA 13), Paul Verhaegh (FIFA 20), Hakim Ziyech (FIFA 16), Leroy Fer (FIFA 13) en Theo Janssen (FIFA 11), Bryan Ruíz (FIFA 11), Dušan Tadic (FIFA 14) en Nacer Chadli (FIFA 12). (zie afbeelding)

FC Twente Teamkaart 2
Het 'beste' FIFA team van FC Twente dit decennium © Flyeralarm

Flyeralarm

Ben je benieuwd naar het complete onderzoek of wil je meer over FC Twente lezen, kijk dan op de website van Flyeralarm: https://www.flyeralarm.com/lp/...


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.