Enschede
Interview
Video
Radio

Op weg naar 1000 meter geveltuintjes in de stad

De wijken Lasonder, ’t Zeggelt en Boddenkamp in Enschede worden steeds groener. Samen met Wethouder Jurgen van Houdt werd afgelopen zaterdag het startschot gegeven voor de vergroeningscampagne Zo Groen. De campagne moet ervoor zorgen dat er meer geveltuintjes worden aangelegd.

De gemeente Enschede wil met de campagne Zo Groen alle inwoners motiveren om samen 1000 meter aan geveltuinen aan te leggen. Afgelopen jaar legden 60 inwoners in Enschede 104 meter aan geveltuintjes. Dit jaar zijn er inmiddels 65 nieuwe aanmeldingen.

Een geveltuin is meer dan alleen een gezellige sfeer creëren. Zo'n tuintje zorgt voor meer natuur in de buurt, voor opvang van regenwater en het helpt tegen de hitte bij warme dagen.

Initiatiefnemers

Het idee is niet zomaar uit de lucht gevallen. Mark Boers is één van de initiatiefnemers. “Samen met mijn buurvrouw Lammie Pruntel hebben we het project gestart om de geveltuintjes te realiseren.” Merte Alex is een buurtbewoner en reageert positief op dit initiatief. “Voor ons is het erg leuk omdat er kleur in de buurt wordt aangebracht.”

Plantenpakket

Alle bewoners die deelnemen aan de campagne kregen zaterdag een plantenpakket. Daarnaast heeft Zo Groen een menukaart ontwikkeld met verschillende planten. Zo weten de deelnemende bewoners precies welke planten zij nodig hebben voor een goede bloei en dus een mooi geveltuintje.

Wil je meedoen? Kijk dan hier.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.