Twente
Sport
Voetbal
FC Twente

Zerrouki voor het eerst opgeroepen voor Algerije

Ramiz Zerrouki is door de bondscoach van Algerije opgenomen in de nationale selectie. Het is de eerste keer dat de middenvelder van FC Twente deel uitmaakt van de nationale ploeg: "Dit is een heel grote eer"

Ramiz Zerrouki Emiel Muijderman
© Emiel Muijderman

Vreugdemoment

Zerrouki heeft die oproep te danken aan het goede spel dat hij de laatste maanden laat zien bij FC Twente. De middenvelder speelt al een paar jaar in Enschede, maar dit seizoen betekende zijn doorbraak. In de eerste wedstrijd van het seizoen maakte hij zijn debuut in de Eredivisie.

De uitnodiging voor de nationale ploeg kwam vanmiddag binnen: Ik was bij mijn ouders en broer en toen kreeg ik te horen dat ik bij de definitieve selectie zit”, aldus Zerrouki op de clubwebsite. “Dat was een vreugdemoment voor ons allen. Ik heb altijd goed contact met mijn familie in Algerije en ik weet wat voetbal daar voor iedereen betekent. Het is altijd een droom geweest om voor Algerije te mogen spelen.

“Ik ben super blij. Dit is een heel grote eer, ik ben trots. Bij FC Twente heb ik lang gewacht op mijn kans en dit seizoen komt alles mooi samen”.

icon_main_quote_red_glyph

Bij FC Twente heb ik lang gewacht op mijn kans en dit seizoen komt alles mooi samen”.

Ramiz Zerrouki op de clubwebsite

Mooie ervaring

Bij de nationale ploeg zal hij een aantal grote namen tegenkomen. als Riyad Mahrez van Manchester City en Ismael Bennacer van AC Milan maken deel uit de van de selectie: “De nationale ploeg heeft grote spelers in de selectie en ik kijk er naar uit om daar komende tijd veel van te leren. Het is een heel mooie ervaring waar ik veel van op kan steken, maar ik wil me ook laten zien. Ik wil alles pakken wat ik pakken kan en buiten en op het veld laten zien wie Ramiz Zerrouki is. Morgenvroeg vlieg ik naar Algerije, ik heb er veel zin in," besluit hij op de website van de club.

Algerije speelt komende week kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup tegen Zambia en Botswana.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.