Twente
Video
Radio

Oldenzaler Bram Agterbos van YouTube naar het witte doek

Bram Agterbos is vooral bekend als één van De Gladjakkers, waarmee hij grappige Twentse sketches maakt voor het gelijknamige YouTube-kanaal. Deze zomer gaat hij een nieuw avontuur aan: de Oldenzaler heeft een hoofdrol te pakken in de bioscoopfilm ‘One Of Us’.

Het worden zijn eerste stappen op het witte doek. En dat is toch heel wat anders dan de sketches waarin je hem normaal ziet schitteren. Dat beseft hij zelf ook. “Die sketches zijn van een stereotypisch niveau, waarin je zaken uitvergroot. Dat is een stuk makkelijker dan wat ik nu ga doen. Dit is veel minimalistischer. Een mooie uitdaging.”

Nuchtere Tukker

De film gaat over drie vrienden die Ootmarsum verruilen voor Amsterdam en daar van alles meemaken als vriendengroep. Alle drie hebben ze zo hun eigen reden om naar de hoofdstad te vertrekken. Agterbos vertolkt de rol van Jeroen die eigenlijk helemaal niet zo veel behoefte heeft om naar het westen te gaan, maar die vooral meegaat voor zijn vrienden.

En hoewel de film dus over drie jongens uit Twente gaat, wordt het geen Twentse film. In 1Twente Vandaag spreekt Agterbos van een ‘Twents georiënteerde film’. Waarin de rol van Jeroen speciaal naar hem toe werd geschreven. “Jeroen is een nuchtere Tukker. Ik kan redelijk mezelf zijn.” De andere hoofdrollen zijn voor Bas keizer en Jefferson Yaw Frempong-Manson. Om het gevoel van een hechte vriendschap zo goed mogelijk over te brengen, hebben de drie al wat tijd met elkaar doorgebracht. Ze vertrokken twee keer naar een huisje om elkaar onder het genot van een paar biertjes beter te leren kennen.

Echte mensen

‘One Of Us’ is een zogenoemde ‘coming of age’ film waarin het draait om de persoonlijke groei van de drie vrienden en de ontwikkelingen in de vriendengroep. De band tussen de hoofdrolspelers staat centraal. Het moet vooral een film worden over echte mensen. De regie is in handen van Dennis Alink, die net als Agterbos uit Oldenzaal komt, en net als de personages ook grotendeels in Ootmarsum opgroeide. Hij is ook de bedenker van het verhaal, samen met cameraman Thomas van der Gronde. De opnames staan gepland voor aankomende zomer.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.