Enschede
Cultuur
Video

Theatermakerij opent academie voor theater- en musicaltalent

De Theatermakerij opent in september een nieuwe academie voor theater en musicaltalent, oftewel de Talentsmederij. De eerste opleiding voor de Twentse theater- en musical is toegankelijk voor talenten van negen tot achttien jaar. De academie heeft onderdak gevonden in de Performance Factory in Enschede.

Karine Roldaan, oprichter van de theatermakerij, vertelt dat de nieuwe academie al twee jaar op het verlanglijstje stond. Reguliere lessen hebben al vijf jaar lang plaats. We merken dat leerlingen meer willen. Daarom hebben we besloten om het gewoon te gaan doen.”

De Talentensmederij neemt meer tijd in beslag dan voorheen. De academie houdt zich elke zaterdag, vier uur per week, bezig met de talentvolle kinderen en jongeren. Het is de bedoeling om de lessen aan te bieden voor kinderen en jongeren die het theater- of musicalvak in willen.

Om deel te nemen aan de academie is meer dan alleen talent nodig. Talent alleen is namelijk niet voldoende. Karine vertelt: “We zoeken naar iemand die potentie heeft.” Motivatie en de basishouding spelen ook een grote rol.

Wil je meer informatie? Klik dan hier.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.