Hengelo
112

Onbekende stof vrijgekomen bij Thales: geen gevaar meer voor omgeving

Bij elektronicabedrijf Thales in Hengelo is woensdagochtend een onbekende stof vrijgekomen. De brandweer verzond een NL-Alert en riep omwonenden op hun ramen en deuren te sluiten. Er is geen gevaar meer voor de omgeving.

NL-Alert

De brandweer kreeg iets na zeven uur een melding binnen over een ongeval met een gevaarlijke stof. Het incident voltrok zich aan de Zuidelijke Havenweg in Hengelo. Het pand van Thales werd tijdelijk ontruimd. De brandweer schaalde meteen op en verstuurde ook een NL-Alert en riep inwoners van Hengelo-zuid en het centrum op om hun ramen en deuren te sluiten. Het is niet bekend om wat voor stof het gaat. De brandweer meldde rond half tien dat het gevaar is geweken.

IMG 20210303 081744 651
Omwonenden moesten ramen en deuren sluiten. © Jack Huijgens / News United

Bak met zuren

Volgens de brandweer is er een chemische reactie ontstaan in een bak met zuren. In de omgeving zijn geen verhoogde waardes aangetroffen, alleen was er in de omgeving een zwembadlucht te ruiken. Er is geen gevaar meer voor de omgeving.

Thalesgif
Het NL-Alert dat werd verstuurd. © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.