Enschede
Video

Miljoenen zagen Enschedese parodie op Britney Spears: 'Bizar'

Romana Bruintjes uit Enschede zette een filmpje van slechts zeven seconden op videoplatform TikTok. Dat deed ze wel vaker, maar dit keer ging het los. Haar video werd miljoenen keren bekeken. Wereldwijd.

In de korte video is Romana dansend te zien in een douchecabine, terwijl een fragment uit het nummer Toxic van Britney Spears is te horen. Op het punt dat er een hoog vioolgeluid te horen zou moeten zijn drukt de Enschedese haar flexibele neus tegen het glas, waardoor een geluid te horen is dat erg lijkt op het Toxic-viooltje.

icon_main_quote_red_glyph

‘Ik vind het zo bizar dat het de hele wereld over is gegaan’

Romana Bruintjes over haar TikTok video

Binnen een dag ontplofte het filmpje op TikTok en werd het massaal gedeeld op andere platforms als 9GAG, Dumpert en Instagram. De exacte kijkcijfers zijn inmiddels niet meer bij te houden. Dat is het laatste wat Romana had verwacht, zegt ze in 1Twente Vandaag. “Ik kreeg veel berichten van iedereen dat ik viraal ging. Ik vind het zo bizar dat het de wereld over is gegaan.”

Badjas

Het succes laat zich volgens de videomaakster mogelijk verklaren door andere verwachtingen van de kijker. “Mensen denken waarschijnlijk dat ik mijn badjas uittrek, maar dat gebeurt niet.” Ze legt ook meteen uit hoe ze aan de extreem flexibele neus komt die ze tegen het glas drukt: “Ik heb geen neusbotje.”

The Voice of Holland

Bruintjes zet voornamelijk zangvideo’s op TikTok. In 2014 was ze te zien in tv-programma The Voice Of Holland. Tegenwoordig werkt ze bij een kledingwinkel in Enschede. “Ik hoop meer te kunnen doen met muziek, maar moet eerst mijn podiumvrees overwinnen.” Deze virale neusviool-video leverde haar in ieder geval 23.000 nieuwe volgers op.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.