Twente
Video

Vraagteken achter de 30ste editie van de TruckRun

De 30ste editie van de TruckRun zou op 12 juni plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus is het nog onzeker of het door kan gaan. Er worden verschillende mogelijkheden bekeken om het evenement veilig te kunnen realiseren. “Het is een schitterend spektakel”, zegt organisator Gerard Veldscholte van De Twentse Zorgcentra.

De Twentse Zorgcentra organiseert elk jaar met de Tukkertruckers de TruckRun. Bij de TruckRun mogen mensen met een verstandelijke beperking in een van de honderden vrachtwagens meerijden. Voor de organisator en recreatiecoördinator Gerard Veldscholte van De Twentse Zorgcentra is het elk jaar weer iets bijzonders: “Je kan met iets weinig veel mensen blij maken”, stelt hij in 1Twente Vandaag.

Vraagteken

Maar dit jaar is het vanwege het coronavirus nog niet zeker of de 30ste editie van de TruckRun door kan gaan. Natuurlijk hopen de truckers en de deelnemers dat het evenement zoals in de afgelopen jaren kan plaatsvinden. Daarvoor zoekt Veldscholte mogelijkheden zodat de rit van rond 150 kilometers door Twente voor iedereen veilig is. Met name de parkeerplaats van de Grolsch Veste kan dit jaar niet, zoals in de afgelopen jaren, gebruikt worden, omdat er te veel mensen bij elkaar zouden komen.

icon_main_quote_red_glyph

Laten we hopen dat het doorgaat.

Gerard Veldschote

Hoop

De kans dat het evenement helemaal niet doorgaat, bestaat ook nog. Maar dat hopen De Twentse Zorgcentra en de TukkerTruckers niet. Het idee voor de TruckRun kwam 32 jaar geleden op en het idee werd toen meteen omgezet. Afgelopen jaar waren er rond 500 vrachtwagens met gehandicapten onderweg door Twente en volgens Veldscholte zou dat ook dit jaar weer kunnen gebeuren. Meer dan 300 aanmeldingen heeft hij al ontvangen.

Hoewel hij zelf geen trucker is, betekent het evenement voor Veldscholte veel. Het is een mooi gevoel “als je het glimlach van de mensen ziet en ze met een traan op hun gezicht de truck uitstappen”.

Jaarlijks evenement

De TruckRun begon met slechts 75 vrachtwagens, nu zijn het al 500. Elk jaar krijgen Veldscholte en de andere organisatoren veel aanmeldingen binnen voor de tocht door Twente. Normaal gesproken zouden de deelnemers om 11.00 uur op de parkeerplaats staan en hun vrachtwagen opzoeken. Met tien grote colonnes starten de vrachtwagen vervolgens hun reis. Terug bij de Grolsch Veste krijgen de deelnemers nog tasjes met herinneringen, zodat ze de TruckRun nooit meer vergeten. “Laten we hopen dat het doorgaat”, benadrukt Veldscholte.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.